Abloy: Globaali oppimisympäristö avuksi koulutusten ja sertifiointien hallintaan

Abloyn suuring haaste oli jakeluverkoston koulutusten ja sertifiointien hallinnoinnissa, sekä e-oppimisen tehostamisessa. Ratkaisu oli globaali e-oppimisen alusta ja sertifikaattirekisteri, ABLOY ACADEMY.

Asiakas

Abloy Oy on maailman johtava sähkölukkoteknologian ja oviympäristöratkaisujen toimittaja, joka tarjoaa asiakkailleen turvallisia ja helppokäyttöisiä sovelluksia ovien avaamiseen ja sulkemiseen. Abloy on osa ASSA ABLOY-konsernia, joka on maailman johtava oviympäristöratkaisujen toimittaja.

Abloy on sitoutunut ymmärtämään ja ratkaisemaan asiakkaidensa turvallisuuteen liittyviä haasteita. Sen vuoksi Abloy on keskittynyt toimittamaan asiakkailleen kokonaisvaltaisia turvaratkaisuja maailmanlaajuisesti.

Haaste

Abloy ratkaisuja myy, asentaa ja huoltaa laaja maailmanlaajuinen jakelijaverkosto. Jakeluverkoston koulutusten ja sertifiointien hallinnointi ovat keskeisiä liiketoiminnan osatekijöitä. Jakelijoille myönnetään myynti- ja/tai lukkosepänoikeudet vain jos heidän työntekijöillään on voimassa olevat sertifikaatit, jotka saavutetaan Abloyn tarjoaman koulutuksen kautta. Suurin haaste on koulutus- ja sertifikaattirekisterin ajan tasalla pitämisessä, raporttien rekisteristä saamisessa ja e-oppimispalveluiden tehostamisessa.

Ratkaisu

Ratkaisu oli globaali e-oppimisen alusta ja sertifikaattirekisteri, ABLOY ACADEMY, joka pohjautuu Liferayhin ja Valamis-oppimisympäristöön. ABLOY ACADEMY on kustannustehokas ratkaisu, joka sopi loistavasti Abloyn visioihin ja toiveisiin.

Alusta koostuu pääasiallisesti Valamis-oppimisympäristön standardiapplikaatioista ja kustomoidusta käyttöliittymästä (UI), jotka tukevat personoituja oppimiskokemuksia, verkkokursseja, koulutustapahtumien hallinnointia, sisällöntuotantoa ja sertifikaattien hallintaa.

Lopputulos

Lopputuloksena Abloyn jakelijoille pystytään nyt helposti toimittamaan laaja valikoima informaatiota ja personoituja koulutus- ja sertifikaattipalveluita. Lisäksi ratkaisu helpottaa tiedon etsimistä ja vastaanottamista, esimerkiksi koulutustapahtumien osalta.

Sertifikaatti- ja pätevyysdokumentointia on myös helppo seurata ja päivittää automaattisesti, mikä vähentää hallinnolliseen työhön kuluvaa aikaa. Sen lisäksi kaikki tieto on helposti löydettävissä ja raportoitavissa useisiin käyttötarkoituksiin. ABLOY ACADEMY myös helpottaa jakelijoiden ja Abloyn välistä kommunikaatiota, mikä luonnollisesti tuo mukanaan markkinointi ja PR etuja Abloylle.

"ABLOY ACADEMY on hieno esimerkki avoimen yhteistyön, Valamiksen ja Liferayn vahvuuksista. Tuote on älykäs yhdistelmä sekä kustomoituja että valmiita ratkaisuja, jotka vastaavat samanaikaisesti useisiin tarpeisiin", kertoo Senior Consultant Jyri Pötry Arcusysilta.

Näytä lisää tarinoita