Huhtamäki: Globaali intranet-ratkaisu käyttäjäkokemusta parantamaan

Huhtamäki Oyj:lle toteutettu globaali intranet-ratkaisu parantaa käyttäjäkokemusta sekä tarjoaa toiminnallisuuksia konserni-, liiketoimintaryhmä- ja yksikkötasoilla.

Huhtamäki Oyj:lle toteutettu globaali intranet-ratkaisu parantaa käyttäjäkokemusta sekä tarjoaa toiminnallisuuksia konserni-, liiketoimintaryhmä- ja yksikkötasoilla.

Konsernin intran rakennetta uudistettaessa lähtökohtana oli henkilökohtaisen käyttäjäkokemuksen rakentuminen, tiedon löydettävyys ja helppokäyttöisyys. Uusien toiminnallisuuksien ja sisällön hallinnan kehittämisen lisäksi lähdettiin järkeistämään palvelinympäristöä. Näin saatiin aikaisemmin 64 eri palvelimella olleet ympäristöt keskitetysti yhteen paikkaan.

Toiminnallisuudet ovat aivan eritasolla nyt. Esimerkiksi hakutoimintolla voi hakea vaikka tittelin, osaamisalueen, lokaation tai yksikön perusteella ja lisäksi sieltä löytyy myös noin 5000 käyttäjän profiilit yhteystietoineen, luettelee Communications Specialist Nina Riihelä.

Kaikille yhteisen globaalin sisällön lisäksi intrassa on myös segmetti eli liiketoimintaryhmäkohtainen taso, joka mahdollistaa segmentin sisäisen tiedon jaon globaalissa ympäristössä. Näiden kahden tason lisäksi toteutettiin lokaatiokohtainen taso, jonka avulla hoidetaan yksikkökohtaista viestintää. Käyttäjän näkymä määräytyy oman profiilin avulla eli sisältö on räätälöity käyttäjäkohtaisesti. 

Yhteisöllisyyden varmistamiseksi on annettu mahdollisuus erilaisten yhteisöjen luomiseen. Intrassa on kaikille avoimia yhteisöjä sekä yhteisöjä, joihin voi pyytää jäsenyyttä ja osittain suljettuja pääkäyttäjän luomia yhteisöjä. Yhteisöllisyyttä parantamaan lisättiin blogikirjoitukset ja niiden kommentointimahdollisuus. Käyttäjät voivat vastata myös päivän kysymykseen ja seurata mitä mieltä muut ovat tapetilla olevista aiheista.

Tavoitteisiin on päästy. Meillä on ollut hyvä tekemisen meininki Arcusysin kanssa, yhteinen sävel löytyi jo heti alussa ja työskentely on ollut helppoa. Töihin on tartuttu ja ne on hoidettu ripeästi", kuvailee Communications Specialist Nina Riihelä.

Huhtamäki-konserni on johtava kuluttaja- ja erikoispakkausten valmistaja, jonka liikevaihto vuonna 2012 oli 2,3 miljardia euroa. Tarjoilu- ja kuluttajatuotepakkausmarkkinoita palvelee noin 14 400 työntekijää 64 tehtaassa ja useissa myyntikonttoreissa 31 maassa. Emoyhtiö Huhtamäki Oyj on noteerattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä, ja yhtiön pääkonttori sijaitsee Espoossa. Lisätietoja osoitteessa www.huhtamaki.fi.