Kuopion kaupunki: Informatiivisemmat ja helppokäyttöisemmät verkkosivut

Kuopion kaupungin verkkosivujen uudistamisen tavoitteena oli tehdä informatiivisemmat ja käytettävämmät sivut ja helpottaa käyttäjien tiedon hakemista.

Kuopiossa 5 000 sivusta tuli 2 000 sivua ja palvelu parani

Kuopion kaupungin verkkosivujen uudistamisen tavoitteena oli tehdä informatiivisemmat ja käytettävämmät sivut. Lisäksi lähtökohtana oli lisätä verkkomarkkinointia, helpottaa käyttäjien tiedon hakemista ja parantaa uutisointiominaisuuksia.

Verkkosivujen tekninen rakentaminen tehtiin täysin asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaisesti, toiminnallisuuksia räätälöimällä. Toteutus tapahtui tiiviissä yhteistyössä graafisen ilmeen suunnittelijan, teknisen palvelun tarjoan ja uudistukseen sitoutuneen Kuopion kaupungin henkilöstön kanssa.

Kuopion kaupungin verkkopäätoimittajan Raija Korhosen mukaan hyötyjen lista on pitkä:

Asiakaslähtöisyys ja käytettävyys sekä sivuston luoma positiivinen kuva. Myös uutisten kokoamisen ja julkaisemisen helpottuminen. Samoin sisällöntuottajien päivittäinen työ väheni. Avoimen lähdekoodin hyödyntämisen myötä ei ole myöskään lisenssimaksuja

Sivusto antaa positiivisen kuvan Kuopion kaupungista ja sen palveluista. Sisältö on nyt ryhmitelty jäsenneltyihin kokonaisuuksiin ja näin etsittävä tieto löytyy helpommin. Yhteistyö on ollut tehokasta, nopeaa ja asiallista, kertoo Raija Korhonen.