Gartner Digital Workplace herätti miettimään strategiaa ja tulevaisuutta

Osallistuin viime viikolla Gartnerin Digital Workplace tapahtumaan Lontoossa. Mukana oli useampi tuhat ihmistä ympäri Eurooppaa selvittämässä, mistä digitalisaatiossa oikein on kysymys, millaisiin asioihin se vaikuttaa ja miten organisaatiot saavat siitä isoimman hyödyn.

Mikä on digitaalinen työpaikka?

Gartnerin mukaan digitaalinen työpaikka on liiketoimintastrategia – ei fyysinen työtila. Se on yritys tai organisaatio, jonka strategian tavoitteena on vahvistaa sekä työntekijöiden sitoutumista että ketteriä työtapoja.

Digitaalisen työpaikan strategiaa noudattavan yrityksen johdon täytyy näyttää suuntaa, rakentaa askeleita työntekijöilleen, ja kuunnella heitä, jotta tavoitteisiin voidaan päästä. Suunnannäyttämisen tulee olla kannustavaa ja yrityksen strategiaa tukevaa. Tekemistä mitataan. Näin työntekijöistä tulee sitoutuneita, sillä tekemiselle on olemassa selkeä ja innostava merkitys. He tekevät työt sujuvasti ja keskittyvät varmistamaan, että palvelu vastaa asiakkaan tarpeita.

Yhteistä kaikille digitaalisille työpaikoille on jatkuva muutos. Päämäärä ja suunta saattavat muuttua täysin odottamatta. Prosessien ja työskentelytapojen tulee hyödyntää teknologiaa erittäin vahvasti. Teknologian tulee olla tehostaja ja mahdollistaja, ei kahle. Keskeistä ei ole päämäärän saavuttaminen vaan matka ja sen aikana tapahtuva oppiminen. Ja opitun hyödyntäminen. Oppiminen on keskeinen ja muutoksen mahdollistava asia, ja siitä tulisi palkita avoimesti.

Vaikeuksien kautta voittoon

Digitaalisen työpaikan strategiaa noudattava yritys kuulostaa kasvuyritykseltä parhaimmillaan. Monta turvallista asiaa on muutettava nopeasti tai muuten markkinakilpailu syö hengiltä. Kun tekemistä on paljon, haasteeksi muodostuu, mistä ja miten aloittaa. Onneksi meillä suomalaisilla on jo valmiina olemassa polttoaineenamme sisua ja tahtoa mennä vaikka läpi harmaan kiven.

Kuinka luoda digitaalisen työpaikan strategia?

Nyt heti – Arvioi missä olet ja kirkasta itsellesi mihin yrityksesi (ja sinä) olet matkalla. Päätä jo nyt,  että suhtaudut eteen tuleviin asioihin uteliaan positiivisesti.

Seuraavan 3kk ajan – haasta itsesi kulkemaan päivittäin silmät auki. Mieti mitä arjen asioita pitäisi voida hyödyntää tai viedä käyttöön myös työhön. Ehkä toteat, että  jokin vaatii myös sitä, että opettelet ensin itse jonkin uuden taidon. Tunnista se ja ota haltuun.  Muista vaalia positiivisuuttasi.

Puolen vuoden päästä –  tarkista missä olet tai yrityksesi on. Jos mitään ei ole tapahtunut niin nyt on viimeistään aika aloittaa.

Tilaisuudessa puhuneen tulevaisuuden tutkijan kannustus: "Tärkeintä ei ole pyrkiä ennustamaan tulevaa vaan elää tässä hetkessä ja suhtautua asioihin ja muutoksiin positiivisesti".  Tiedät siis olevasi oikealla tiellä jos kuljet silmät auki uteliaana kuin lapsi ja huomaat uuden asian kohdatessasi suhtautuvasi siihen kiinnostuneena.  

Tsemppiä matkaan – meille kaikille!

Julkaisija

Pirkko Sillman
Senior Account Manager
+358 50 552 5651
Katso viimeisimmät julkaisut
Lue lisää

Blogi

Miten digitaalinen oppiminen voi tuoda lisäarvoa yrityksille?

Lue lisää

Blogi

Maksimoi aivojesi luovan puolen käyttö – saat upeita tuloksia

Mitä jos yrityksenne voisi varmistaa, että jokainen työntekijä oppii uusia taitoja mahdollisimman tehokkaasti? Luova ongelmanratkaisukulttuuri on ratkaisu, joka saa luovuuden pulppuamaan ja yrityksen tehokkuuden kasvamaan. NASAn astronautti ja tutkija Charles Camarda kertoo, miten se onnistuu.

Lue lisää

Blogi

Varmista yrityksesi kilpailukyky – 5 kysymystä, jotka kannattaa kysyä digitaalisesta työpaikasta

Miten digitaalista työpaikkaa ja kilpailukykyä kannattaa lähteä rakentamaan? Ennen työvälineiden hankkimista on määritettävä strategia. Ensin strategia, sitten toimenpiteet.