Movember

Jo toisena vuonna peräkkäin Arcusyksen viiksekkään sukupuolen edustajat muuttuvat marraskuun ajaksi käveleviksi mainostauluiksi, jotka muistuttavat miesten terveyden tärkeydestä ja keräävät rahaa tukeakseen eturauhas- ja kivessyövän tutkimusta ja mielenterveystyötä. Meille Arcusyksellä viihtyminen työssä ja työhyvinvointi merkitsee p-a-l-j-o-n. Arcusys on melkoisen miesvaltainen työyhteisö ja on selvää, että miehet eivät puhu omasta terveydestään tai sen ongelmista juuri ollenkaan. Movemberin aikana pidämme erityisen tarkasti mielessämme sen, että lähiesimiestyön merkitys ja proaktiivinen toiminta terveyden edistämisessä on kaikki kaikessa. Siitä hyötyy sekä työntekijä, että yritys. Tämä kuukausi muistuttaa meitä siitä, että "mitä sulle kuuluu" -kysymyksiin tulevat vastaukset täytyy kuunnella erityisen tarkasti.

Kuten olettaa saattaa, osa herroistamme lähti Movemberiin mukaan samantien, kun taas osa kaipasi vähän enemmän vahvistusta omalle päätökselleen. Mutta herrasmies herrasmieheltä Arcusyksen Mo bro -tiimissä on nyt 31 jäsentä.

Jo kuukausi sitten Arcusyksen Yammer -viestintäkanavalla alettiin kertätä Mo broita yhteen ja keskustelu tämän vuoden viiksityyleistä ja tyylin isnpiroijista kävi kiivaana. Esimerkiksi Rudi Wöllerin huoleton tyyli vuodelta 1990 koettiin kovin kotoisaksi Arcusyksen viiksiniekoille. Niille, jotka eivät syttyneet tästä Wöllerin "huoltamattomasta" tyylistä, ehdotettiin apukeinoja, kuten herrasmiehen viiksivahaa, jolla taittuu varmasti Helmenkalastaja -tyylikin.

Marraskuun loppuun sattuu sopivasti firmamme 10-vuotisjuhlat, jolloin koko porukkamme Mo brot mukaan lukien kokoonnumme Vuokattiin juhlimaan. Mikä olisikaan parempi paikka juhlistaa myös Movemberin päätöstä ja valita Arcusyksen mahtavimmat viikset. Lupaamme, että show sisältää vähintäänkin kymmenen vuoden edestä Arcusys -poweria ja viiksiasennetta. Parhaat palkitaan ja mahtavimmalla asenteella viksiään kasvattanut  pääsee Arcusyksen piikkiin etelän aurinkoon Mr Mallorcan tapaan tai vaihtoehtoisesti kaupunkilomalle Chaplinin tyyliin.

Vuosien mittaan naisen silmä on alkanut tottua viiksiin ja mikäs niitä miehillä on kasvattaa, sillä nehän ovat nykyään muotiakin! Herrasmiehilläkinhän on aina viikset. Vai onko? Onko viiksiniekka aina siis herrasmies ja onko herrasmiestä ilman viiksiä?

Viis siitä, onko viikset minkälaiset, mielestäni viiksien kantaja edustaa kuitenkin mahtavaa asennetta. Jos itse olisin mies, voin taata, että minullakin olisi viikset. Jos ei vuoden ympäri, niin ainakin marraskuisin.

Julkaisija

Maria Vihtkari
CHRO Chief Human Resource Officer
+358 44 525 0932
Katso viimeisimmät julkaisut
Lue lisää

Blogi

Olipa kerran loma, vai oliko?

Lue lisää

Blogi

Liikunta hyvinvoinnin lähteenä

Työnantaja voi tukea työntekijöiden liikkumista monipuolisesti, mutta itsestä huolehtiminen on viime kädessä jokaisen oman aktiivisuuden varassa. Työntekijöinä tärkein pääomamme on oma työkykymme, joten on tärkeää pitää liikunta osana päivittäistä ja viikoittaista toimintaamme.

Lue lisää

Blogi

Arcusys Beer – We're building an empire

Hailing from the wild north we're raising our flag on new cities, new countries, new continents. It's our goal to command and conquer, to make tomorrow's world ever better. This is what our third Arcusys Beer – Command & Conquer exemplifies.