Verkko-oppiminen: enemmän tuloja, vähemmän menoja

Muistatko milloin viimeksi olet oppinut ja opiskellut jotain käymättä aiheesi tiimoilta netissä lainkaan? Eri muotoisen verkko-oppimisen suuret mahdollisuudet ja hyödyt tuntuvat selviltä. Kiistellä voidaan soveltamistavoista, mutta harvemmin olen kuullut väitettävän, että internetillä ja oppimisella ei olisi mitään tekemistä keskenään. Oppimisen menetelmissä ja sisällöissä sovelletaan tekniikkaa kuten pelejä tai simulaatioita entistä taitavammin. Uskon, niin kuin varmaan moni muukin, että muutos on vasta käynnistymässä. Kuinkahan kauan vielä koulutusten tai oppituntien aluksi käsketään sammuttamaan kaikki laitteet?

Harvoin siis syntyy väittelyä siitä, kannattaako verkko-oppiminen. Mutta kysymykset milloin ja kuinka paljon siihen kannattaa panostaa, aiheuttavat jo liikahtelua. Kannattavuusmielessä verkko-oppimisratkaisu on oikeastaan melko tyypillinen tietojärjestelmähanke, jonka kustannukset osataan eritellä sekä arvioida, mutta hyötyjen määrittely ja varsinkin mittaaminen tuntuvat osin epämääräiseltä. Hyödyt tai hyötytyypit myös vaihtelevat tapauskohtaisesti kustannuksia enemmän. Me olemme käyttäneet apuna yksinkertaista laskentamallia, jossa eritellään ja arvioidaan kunkin asiakkaan yleiset ja tapauskohtaiset kannattavuustekijät. Kerron näistä seuraavassa hieman lisää.

Vähemmän veroja

Tämän vuoden alusta voimaan astunut henkilöstökoulutuksen verovähennysoikeus liittyy osaamisratkaisuihin. Vähennysten saamiseksi on koulutussuunnitelman lisäksi pystyttävä ylläpitämään näppärää koulutusrekisteriä, joka sisältää kaikki koulutustyypit ja -tapahtumat sekä kouluttajatahot verkko-oppiminen mukaan luettuna. Raportoinnin ja/tai rajapintojen on tuettava verovähennyksen hakemista. Näin vähennykset saadaan täysimääräisenä ja työaikaa hukkaamatta. Paljon kouluttaville yrityksille hyöty voi olla erittäin tuntuva.

Kilpailuetu sääntelystä

Säännellyillä aloilla kuten terveydenhuolto, elintarvike, ilmailu, turvallisuus tai rahoitus on pystyttävä tehokkaasti kouluttamaan henkilöstöä sekä todentamaan oppimistuloksia sekä pätevyyksiä. Näissä tapauksissa oppimisratkaisujen tulokset näkyvät sekä vaatimusten täyttämisen tehokkuutena että uskottavuuden ja myynnin parantumisena.
Jälleenmyynti- ja toimitusverkosto uudelle tasolle

Suomalaiset teollisuusyritykset myyvät ja huoltavat tuotteitaan usein maailmanlaajuisen jälleenmyyjäverkoston kautta. Verkko-oppimisella voi sekä kehittää ja sitouttaa että seurata ja arvioida jakelukenttää. Kuka osaa ja haluaa myydä juuri teidän tuotteitanne? 

Yhteenveto

Vaikka verkko-oppimisratkaisuilla on tunnetut yleispätevät etunsa, olemme huomanneet, että ratkaiseva tarve ja perustelu löytyy usein tapauskohtaisemmista tekijöistä. Mitä ne teillä voivat olla? Jatkamme aiheen käsittelyä tulevissa kirjoituksissa. Sitä ennen ottakaa yhteyttä tai vilkaiskaa vaikka Valamis sivustoa.

Katso viimeisimmät julkaisut
Lue lisää

Blogi

Miten digitaalinen oppiminen voi tuoda lisäarvoa yrityksille?

Lue lisää

Blogi

Maksimoi aivojesi luovan puolen käyttö – saat upeita tuloksia

Mitä jos yrityksenne voisi varmistaa, että jokainen työntekijä oppii uusia taitoja mahdollisimman tehokkaasti? Luova ongelmanratkaisukulttuuri on ratkaisu, joka saa luovuuden pulppuamaan ja yrityksen tehokkuuden kasvamaan. NASAn astronautti ja tutkija Charles Camarda kertoo, miten se onnistuu.

Lue lisää

Blogi

MarsSuit Project – seuraavan sukupolven avaruuspuvulla askel kohti Marsin pintaa

Kalifornian yliopisto UC Berkeley haastoi opiskelijansa mukaan uuteen MarsSuit Project -haasteeseen. Opiskelijoiden päämääränä on NASAn virallisen kilpailutuksen voittaminen tarjoamalla heille uudenlainen avaruuspuku erityisesti Marsia varten.