Arcusys Oy ostaa avoimen lähdekoodin palveluyrityksen Fudeco Oy:n Oulusta

Yrityskauppa täydentää Arcusysin palvelutarjontaa sekä alueellisesti että osaavan tekijäjoukon kautta. Yrityskaupan myötä Arcusysin liikevaihto kasvaa yli neljään miljoonaan euroon ja työntekijämäärä 70 ammattilaiseen. Arcusys Oy:n toimitusjohtajan Jussi Hurskaisen mukaan yhtiö tavoittelee vahvaa kasvua myös jatkossa.

Fudeco Oy on oululainen yksityisomistuksessa oleva ohjelmistopalveluyritys, joka on perustettu vuonna 2002. Yhtiön liikevaihto on 1,2 miljoonaa euroa, työntekijöitä on 14. Fudeco on toteuttanut ohjelmisto- ja sovelluskehityshankkeita sekä yrityksille että julkishallinnon organisaatioille. Vahvoja asiakassegmenttejä ovat muun muassa teollisuus, julkishallinto ja mediatalot.

- Erityisesti Fudecon henkilöstön osaaminen nousee tärkeäksi vahvuustekijäksi. Tänä vuonna yhtiö on palkittu yhtenä Suomen parhaista työpaikoista pienten organisaatioiden sarjassa. Toiminnan kehittäminen yrityksen osaajia arvostamalla ja kannustamalla on taito, jonka haluamme jatkossa jakaa tavoitteellisesti koko yhtiön tasolla, Arcusys Oy:n toimitusjohtaja Jussi Hurskainen toteaa.

Yrityskaupan myötä koko Arcusysin henkilöstöjohtajaksi nimetään Maria Vihtkari. Hän johtaa myös yhtiön Oulun-yksikköä. Vihtkari on aiemmin hoitanut Fudecossa operatiivisia johdon tehtäviä. Fudecon toimitusjohtaja ja pääomistaja Hannu Pudas jatkaa työtään myynnin tehtävissä.

- Yrityskaupan jälkeen olemme yhdessä entistä vahvempia. Osaamiskenttämme laajenee puolin ja toisin – esimerkiksi Fudecon nykyiset asiakkaat pääsevät hyötymään Joensuussa sijaitsevasta ylläpitotiimistä. Suurempi organisaatio tuo laatua, entistä kattavampaa palvelua ja myös turvallisuutta kokonaisuuteen, Pudas taustoittaa.

Kasvua viennistä

Arcusysille Fudecon osto on osa strategista kasvusuunnitelmaa; yhtiö tavoittelee lähivuosina kasvua yli sadan työntekijän kansainväliseksi ohjelmistopalveluyhtiöksi. Kaupan jälkeen Joensuun, Helsingin ja Oulun toimipaikat kattavat maantieteellisesti kotimaan varsin hyvin. Kokonaisuutta täydentää Petroskoissa sijaitseva kehitysyksikkö. Arcusysin tavoitteena on kasvaa jatkossa myös viennin kautta.

- Lähivuosina viennin kasvattaminen edellyttää uusien toimipaikkojen avaamista ulkomaille, ensi vaiheessa Skandinaviaan, Arcusysin hallituksen puheenjohtaja Matti Kurki linjaa.

Viime maaliskuussa päättyneellä tilikaudella Arcusys kasvatti liikevaihtoon 65 prosenttia, liikevaihto nousi 2,3 miljoonaan euroon. Kasvu on jatkunut edelleen, ja yhtiö on kuluvan vuoden aikana palkannut toistakymmentä uutta tietotekniikan ammattilaista. Toimitusjohtaja Hurskaisen mukaan osaavien työntekijöiden saatavuus on nyt varsin hyvä. Eteläisen Suomen osaajatarjonnan ohella nyt toteutuva yrityskauppa avaa tärkeitä rekrytointikanavia myös Oulun talousalueella. Nykyinen tiukka suhdannetilanne on vahvistanut Arcusysin asemaa markkinoilla; tiukentuneessa taloustilanteessa avoin lähdekoodi päihittää kalliit lisenssimaksut.

- Avoimen lähdekoodin sovellukset ovat nousseet kaupallisten suljettujen ohjelmiston rinnalle ja ohikin. Herääminen on tapahtunut niin yrityksissä kuin julkishallinnossakin, toimitusjohtaja Hurskainen arvioi.

Lisätiedot:

Arcusys Oy
Jussi Hurskainen
toimitusjohtaja
0500 879 417
jussi.hurskainen@arcusys.fi

Katso viimeisimmät uutiset
Lue lisää

Uutiset

Arcusys yhteistyöhön Carahsoftin kanssa Yhdysvaltain markkinoilla

Lue lisää

Uutiset

Arcusys Oy avaa toimipisteen Lontooseen

Lue lisää

Webinaarit

Tee oppimisen digitalisaatiosta organisaatiosi kilpailuetu