Arcusys Oy ostaa ennakoivaan analytiikkaan erikoistuneen OlapCon Oy:n

Julkaistu: 31.10.2016 klo 10.18
Julkaisija: Arcusys Oy

Oppimisen digitalisaatioon erikoistunut Arcusys Oy on ostanut ennakoivan analytiikan pioneerin OlapCon Oy:n koko osakekannan. Yritysten osaamisen yhdistäminen tulee laajentamaan Arcusysin palvelutarjontaa entisestään. Vahvistuvan analytiikkapuolen ja ohjelmistorobotiikan (Robotic Process Automation, RPA) myötä yrityksen asiakkaat tulevat saamaan uutta tehoa liiketoimintansa ennustamiseen ja suunnitteluun.

Joensuu, 31. lokakuuta 2016. Joensuulaislähtöinen ohjelmistotalo Arcusys Oy ja toinen joensuulaislähtöinen analytiikkayritys OlapCon Oy ovat ilmoittaneet yhdistyvänsä. Yrityskaupan myötä vuonna 2006 perustetun OlapConin henkilöstö siirtyy osaksi Arcusysia, kasvattaen yrityksen kokonaishenkilöstömäärän yli 130 ammattilaiseen. OlapCon Oy auttaa asiakkaita muun muassa kehittämään liiketoiminnan ennustettavuutta, analysoimaan toiminnan kannattavuutta, sekä mittaamaan liiketoimintaprosessien tehokkuutta.

Tiedon ymmärtämisellä, analysoinnilla ja ennustamisella on tärkeä rooli digitalisaatiossa. Arcusysilla uskotaan, että OlapConin vahva osaaminen tiedon ymmärtämisessä ja ohjelmistorobotiikassa yhdistettynä Arcusysin kehittämään Valamis-oppimisympäristöön tulee tarjoamaan merkittäviä hyötyjä yrityksen asiakkaille.

Viimeisen vuoden aikana organisaatioiden oppimiseen ja kehittymiseen erikoistunut Arcusys on tehnyt suuria investointeja tukemaan yhtiön kasvu- ja kansainvälistymistavoitteita. Arcusysin toimitusjohtaja Jussi Hurskainen iloitsee yrityskaupan myötä vahvistuvasta palvelutarjonnasta.

"OlapConilla on erityisen osaava henkilöstö, hyvät asiakkaat, ja yritys on yksi maan johtavista IBM-kumppaneista sekä ennakoivan analytiikan asiantuntijoista Suomessa. Kun tämä yhdistetään nykyiseen osaamiseemme, pystymme auttamaan asiakkaitamme entistä paremmin osaamisen kehittämisessä sekä digitaalisen murroksen johtamisessa", Jussi Hurskainen sanoo.

Yrityskaupan myötä OlapConin perustaja Mika Hurskainen tulee Arcusysin osakkaaksi.

"Yhdistyminen tuo asiakkaillemme paljon synergiaetua. OlapCon on erikoistunut keräämään ja jalostamaan dataa liiketoimintajohdon päätöksenteon tueksi. Oppimisen digitalisaatio luo valtavasti mahdollisuuksia data-analytiikalle ja uusille palveluille. OlapConin osaaminen yhdistettynä Arcusysin ratkaisuihin mahdollistaa entistä monipuolisemman digitaalisen kokemuksen asiakkaillemme", Mika Hurskainen kertoo.

OlapConin asiakkaat toimivat muun muassa telekommunikaation, julkisen sektorin, ja vähittäiskaupan alueilla Suomessa. Yrityksen liikevaihto viimeksi päättyneellä tilikaudella oli 2,7 miljoonaa euroa. Arcusys toimii suurten yksityisen- ja julkisen puolen organisaatioiden strategisena kumppanina digitaalisessa murroksessa Suomessa, Keski-Euroopassa, sekä Yhdysvalloissa. Arcusys on Liferayn Platina-kumppani.

Lisätietoja:

Arcusys Oy
Jussi Hurskainen
Toimitusjohtaja
+358 500 879 417
jussi.hurskainen@arcusys.fi

OlapCon Oy
Mika Hurskainen
Hallituksen puheenjohtaja
+358 40 7576 713
mika.hurskainen@olapcon.fi

Arcusys Oy

Arcusys on kansainvälisesti kasvava oppimisen digitalisaatioon erikoistunut IT-yritys. Yrityksen kehittämä Valamis-oppimisympäristö auttaa organisaatioita muuntamaan digitalisaation haasteet organisaation kilpailueduksi. Arcusys ja Valamis-oppimisympäristö on valittu globaaliin Gartnerin 2016 "Market Guide for Corporate Learning Suites" -oppaaseen. Arcusysin pääkonttori sijaitsee Joensuussa, minkä lisäksi yhtiöllä on yhteensä viisi muuta toimistoa Suomessa, Yhdysvalloissa ja Venäjällä. Lisätietoja osoitteessa www.arcusys.fi.

Katso viimeisimmät uutiset
Lue lisää

Tapahtumat

Osaamisen hallinta ja työntekijöiden sitouttaminen jatkuvassa muutoksessa

Lue lisää

Uutiset

Digitaalinen EU GDPR-koulutuspaketti nyt saatavilla

Lue lisää

Uutiset

Arcusys yhteistyöhön Carahsoftin kanssa Yhdysvaltain markkinoilla