Valamis tukee yrittäjiksi aikovia Start Me Up -liikeideakilpailussa

Oppimisen digitalisaation edelläkävijä Valamis Group Oy* on jälleen mukana tukemassa pohjoiskarjalaista Start Me Up -liikeideakilpailua. Joensuun Tiedepuiston Yrityshautomon järjestämässä kilpailussa tarkoituksena on löytää sellaisia henkilöitä tai yrityksiä, joiden liikeidealla olisi kipinää syttyä pohjoiskarjalaiseksi yritystoiminnaksi.

Joensuu, 6. helmikuuta, 2018. Start Me Up – liikeideakilpailu alkoi helmikuun alussa, ja jaossa on yli tuplasti enemmän palkintoja edellisvuoteen verrattuna. Kilpailu kannustaa yksityishenkilöitä ja tiimejä jalostamaan ideansa oikeaksi liiketoiminnaksi. Palkintojen saajat päättää kokeneista ammattilaisista koostuva raati, ja tänä vuonna suuressa osassa olevasta pilotointirahoituksesta päättävät Yrityshautomon asiantuntijat.

Valamis on ollut mukana tukemassa kilpailua aiemminkin, ja tänä vuonna se on mukana palkitsemassa Digitalisoituva maailma -kategorian voittajan. Kasvuyritysten tukeminen on tärkeää Valamikselle, sillä se on itsekin ponnistanut pienestä yrityksestä kansainvälisille markkinoille ja kasvanut jo viiteen maahan, kahdeksan toimiston verran.

”Toivomme kisasta nousevan uusia, luovia ideoita digitalisaatioon liittyen. Kasvuyritysten tärkeimpiä edellytyksiä menestymiselle ovat innostunut tiimi ja selkeän liiketoimintamallin luominen. Liiketoimintaidean tulee olla sisäisesti motivoivasta aiheesta, ja samalla herättää kiinnostusta yrityksen ulkopuolella. Siinä on sen potentiaalin salaisuus”, tähdentää Jussi Hurskainen, Valamiksen toimitusjohtaja.

Kilpailussa panostetaan tänä vuonna erityisesti konkreettiseen tukeen, jolla idean voi kehittää tuotteeksi tai palveluksi. Siksi yli kolmasosa jaossa olevista rahapalkinnoista menee pilotointi-projektien tukemiseen. Tarjolla on myös asiantuntija-apua kaikille kisaan osallistujille.

”Pilotoinnin tavoitteena on jalostaa ideoita nopeammin kaupallisiksi tuotteiksi tai palveluiksi”, kuvailee yritysvalmentaja Kari Pulkkinen Joensuun Tiedepuiston Yrityshautomosta.

Valamis kannustaa idearikkaita yrittäjänalkuja osallistumaan erityisesti kilpailun Digitalisoituva maailma -sarjaan, jossa haetaan kauaskatseisia ihmisiä, joilta löytyy innostusta kehittää ideaa konseptista aina menestyväksi liiketoiminnaksi asti, ja jotka näkevät digitalisaation monipuoliset mahdollisuudet osana yritysideaansa.

Kilpailussa jaetaan huikeita palkintoja: pääpalkintona on 20 000 euroa, jonka päälle voittaja saa toimitilat Joensuun Tiedepuistosta vuodeksi. Pääpalkinnon lisäksi kilpailussa jaetaan muita rahapalkintoja noin 70 000 euron edestä, joista noin 30 000 euroa on pilotointiin liittyviä palkintoja. Digitalisoituva maailma -sarjassa Valamis palkitsee joko yhden tai useamman voittajan, yhteensä 10 000 euron palkinnolla.

Start Me Up -liikeideakilpailuun voi osallistua Joensuun Tiedepuiston sivujen kautta.

Lisätiedot:

Valamis Group Oy:
Jussi Hurskainen
Toimitusjohtaja
050 087 9417
jussi.hurskainen@valamis.com

Joensuun Tiedepuisto Oy:
Niina Väyrynen
Projektikoordinaattori, Oasis Start Up Center
050 590 9592
niina.vayrynen@tiedepuisto.fi

 

*Uutisen julkaisuhetkellä Valamis oli nimeltään Arcusys.