Ilmiöpohjainen oppiminen ja analytiikka nostavat verkko-oppimisen uudelle tasolle

Pohjois-Karjalan Kouluskuntayhtymä (PKKY) otti opetusohjelmaansa ilmiöpohjaisen oppimisen pedagogiikan. Verkkokurssien läpäisyaste on tällä hetkellä jo yli 70 prosenttia. 

Joensuu, 2. helmikuuta, 2016., johtava Liferay-pohjaisten digitaalisten oppimisratkaisujen toimittaja, toimitti sosiaaliseen oppimiseen taipuvan Valamis -oppimisympäristön PKKY:lle syksyllä 2015. Kun syksyn 2015 oppimistuloksia päästiin vertailemaan syksyn 2014 vastaaviin lukuihin, olivat tulokset erittäin lupaavia. 

"Ilmiöpohjaisen oppimisen pedagogiikan myötä opiskelijat ovat suorittaneet verkkokurssinsa huomattavasti nopeammin ja paremmin arvosanoin," kertoo Ville Tuominen, PKKY:n verkko-oppimisen ja opetusteknologian asiantuntija. "Myös essee -vastausten laatu on parantunut, koska opiskelijat pystyvät omaksumaan opiskelemansa arkielämän ilmiöt paremmin," Tuominen jatkaa.

PKKY:n tapauksessa verkko-opintojen läpäisyaste on kasvanut 49 prosentista 59 prosenttiin vuoden vertailuajanjaksolla. Tammikuussa 2016 läpäisyaste ylitti jo 70 prosenttia. Samalla aikavälillä arvosanojen "hyvä" ja "kiitettävä" osuus kaikista arvosanoista kasvoi 19 prosentista 78 prosenttiin. Lisäksi, opettajat voivat seurata visuaalisen rakennekartan avulla opiskelijoiden opintojen etenemistä ja tehdä tarvittaessa muutoksia opintokokonaisuuksiin, joissa usealla opiskelijalla on haasteita. Valamis -oppimisympäristön avulla myös oppijat voivat seurata etenemistään helposti sekä antaa ja saada palautetta opinnoistaan ilman viivytyksiä.

"Uusimpien oppimisteknologioiden yhdistäminen edistykselliseen verkkopedagogiikkaan, kuten ilmiöpohjaiseen oppimiseen, tuo todistetusti parempia oppimistuloksia," sanoo Janne Hietala, Chief Commercial Officer, Arcusysilta. "Valamiksen oppimisteknologia yhdistettynä ilmiöpohjaiseen oppimiseen on lupaava yhdistelmä myös suomalaisen koulutusteknologian viennin näkökulmasta," Hietala jatkaa.

Arcusys on kansainvälisesti kasvava oppimisen digitalisaatioon erikoistunut Liferay kehittäjäyritys. Valamis -oppimisympäristö tarjoaa organisaatioille ratkaisun oppimisen digitalisaation mukana tuomien haasteiden muuntamiseksi organisaation kilpailueduksi. Yrityksen asiakkaat koostuvat suurista yksityisen ja julkisen puolen organisaatioista. Arcusysin pääkonttori sijaitsee Joensuussa, minkä lisäksi yhtiöllä on yhteensä viisi muuta toimistoa Suomessa, Yhdysvalloissa ja Venäjällä.

Lisätiedot:
Arcusys Oy
Janne Hietala
Chief Commercial Officer, CCO
janne.hietala@arcusys.fi
+358 40 831 4245

PKKY
Ville Tuominen
Verkko-oppimisen ja opetusteknologian asiantuntija
ville.tuominen@pkky.fi
+358 50 311 5811

Katso viimeisimmät uutiset
Lue lisää

Uutiset

Suomalaiset opiskelijat ja NASA haastavat yrityksiä luovaan ongelmanratkaisuun

The Boeing Companyn ja Yhdysvaltain avaruushallinto NASAn edustajat ovat parhaillaan Suomessa puhumassa luovaa ongelmanratkaisukulttuuria kehittävästä Epic Challenge -koulutusohjelmasta suomalaisen teknologiayritys Arcusysin vieraina.

Lue lisää

Uutiset

Arcusys Oy mukana edistämässä kotimaista digitalisaatiota Start Me Up -liikeideakilpailussa

Arcusys on mukana tukemassa pohjoiskarjalaista Start Me Up -liikeideakilpailua, jonka tarkoituksena on löytää sellaisia henkilöitä tai yrityksiä, joiden liikeidealla olisi kipinää syttyä pohjoiskarjalaiseksi yritystoiminnaksi.

Lue lisää

Uutiset

Arcusys Oy voitti Brandon Hall Groupin Excellence Awards -kilpailun teknologiasarjan palkinnon

Arcusys on voittanut kehittämällään Valamis-oppimisympäristöllä merkittävän Brandon Hall Groupin hopeapalkinnon Best Advance in Unique Learning Technology -kategoriassa.