Marsin asuttamista selvitetään Arcusysin oppimisteknologian avulla

Arcusys Oy aloittaa yhteistyön Yhdysvaltain avaruushallinnon NASA:n kanssa uuden globaalin oppimisympäristön luomiseksi huippuyliopistojen opiskelijoille, eri tieteenalojen tutkijoille, astronauteille ja avaruustutkimuksesta kiinnostuneille nuorille.

Syksyllä uutta oppimisympäristöä aletaan testata tutkimus- ja koulutusohjelmissa, joissa selvitetään mahdollisuuksia asuttaa Mars-planeetta.

NASA:n vetämä tutkimusohjelma ottaa käyttöön Arcusysin Valamis -oppimisalustan. Tarkoituksena on uudistaa, laajentaa ja modernisoida NASA:n käyttämää Epic Challenge -koulutusohjelmaa, jonka tavoitteena on turvata avaruusosaamisen jatkuminen Yhdysvalloissa.

"Epic Challenge perustuu tarinalliseen oppimiseen, pelillisyyteen ja joukkoistamiseen, johon Valamis -oppimisympäristö soveltuu erinomaisesti. Olemme rakentaneet ilmiöpohjaista oppimisympäristöä Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän ja Tampereen teknillisen yliopiston kanssa", Arcusysin kaupallinen johtaja Janne Hietala sanoo

Valamis -oppimisympäristössä opiskelijat ratkovat heille asetettua ongelmaa tai haastetta, ja käyttävät hyödykseen kaikkea oppimaansa tietoa. Eri oppilasryhmiltä kerätään tietoa löydetyistä ratkaisuista, ja jaetaan muille. Oppilaiden on todettu oppivan nopeasti ja tehokkaasti, kun oppimisessa hyödynnetään ilmiöitä ja tarinallisuutta.

Valamis -oppimisympäristöön rakennetun teknologian avulla oppilaiden oppimista voidaan seurata ja todentaa helposti. Valamis soveltuu erinomaisesti NASA:n käyttöön sillä opetuksen lisäksi alusta sopii myös kansainvälisiin poikkitieteellisiin tutkimushankkeisiin, joissa pyritään kehittämään uusia ratkaisumalleja, esimerkiksi avaruusteknisiin haasteisiin.

"Tavoitteenamme on tehdä myös omaa tutkimus- ja kehitystyötä NASA-yhteistyön puitteissa. Kehitämme edelleen oppimisanalytiikkaamme ja oppimistehon mittaamista, sekä tietysti ilmiöpohjaista oppimismetodia", Hietala lisää.

NASA:n astronautti ja innovaatiotoiminnasta vastaava johtava asiantuntija Charles Camarda vierailee parhaillaan Suomessa tutustumassa suomalaisiin yliopistoihin ja yrityksiin. Tavoitteena on löytää eri alojen yhteistyökumppaneita mukaan Mars-tutkimusohjelmaan. Camardaa kiinnostaisi saada Suomesta Sustainable Habitation of Mars -tutkimushankkeeseen mukaan esimerkiksi biotieteiden ja komposiittimateriaalien opiskelijoita ja osaajia. Yhteistyö on myös Arcusysille mahtava tilaisuus kehittyä ja kasvaa entisestään. Heti alkuviikosta yritys ryhtyy tositoimiin Arcusysin pääkonttorilla Joensuussa - Charles Camardan johdolla.

Lisää tietoa Arcusysin Valamis -oppimisympäristöstä löytyy täältä: valamis.arcusys.com

Lisätietoja:

Arcusys Oy
Janne Hietala
CCO, Chief Commercial Officer
+358 40 831 4245
janne.hietala@arcusys.fi
Twitter: @janne_hietala

Katso viimeisimmät uutiset
Lue lisää

Uutiset

Tutkimus: Digitaalisten oppimisympäristöjen merkitys yrityksille kasvamassa

Lue lisää

Uutiset

Arcusys tukee yrittäjiksi aikovia Start Me Up -liikeideakilpailussa

Lue lisää

Uutiset

Arcusys voitti kultaa Brandon Hall Groupin vuoden 2017 Excellence Awards -kilpailun Learning Technology-sarjassa